Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:824)

Forum - Reacties

voor het eerst wandelen ...
Geplaatst door: monique , Datum: 07.05.2007 11:32
wie kan ons tips geven , wij gaan voor het eerst met 2 kinderen van 9 en 11 wandelen in tirol.
wat nemen jullie allemaal mee als je de bergen ingaat?
en gaan jullie b.v eerst naar boven in een kabelbaan?
gaan jullie onder begeleiding wandelen of is er goed alleen te wandelen?
bij voorbaat dank
Geplaatst door: petern , Datum: 07.05.2007 17:26
Goedemiddag ?,

Ga eens kijken op het forum van Alpenfreaks, daar zitten veel bergwandelliefhebbers en er is een schat aan informatie te vinden via de zoekfunctie.

http://www.alpenfreaks.be

peter
Geplaatst door: diana , Datum: 08.05.2007 10:09
Wij wandelen al jaren met de kinderen. Meestal gaan we met een baantje een of twee stations omhoog en lopen dan terug naar het tussenstation of naar beneden.Wat we meenemen? iets te eten, te drinken, azaron en een tekentang.Je komt in Oostenrijk overal wel hutten tegen waar je wat kunt eten of drinken,maar dat is natuurlijk heel persoonlijk of je dat wilt. Wij nemen altijd broodjes mee de bergen in en dat smaakt heerlijk tijdens de wandeling.Goeie bergschoenen is natuurlijk ook erg belangrijk.Succes en veel plezier. O ja, wij nemen wel altijd een gedetaileerde wandelkaart van het gebied mee.
Geplaatst door: Moos , Datum: 08.05.2007 12:41
Zorg ervoor dat je regenkleding bij je hebt, het weer kan in de bergen snel omslaan. Verder zorg voor drinken en eventueel wat te eten. Een kleine verbanddoos(blaren?). En heel belangrijk naast goede bergschoenen draag ook de juiste sokken die goed passen anders loop je blaren. Loop je zo hoog dat je in de sneeuw loopt? Zorg ervoor dat je een zonnebril op je neus hebt anders ben je s' avonds sneeuwblind.
Geplaatst door: Hetty , Datum: 09.05.2007 08:22
Zonnecreme en een petje of hoedje od. gaat bij ons ook nog altijd mee.
Geplaatst door: monique , Datum: 11.05.2007 11:51
super bedankt voor de tips
meer zijn welkom natuurlijk
Geplaatst door: bernadette , Datum: 11.05.2007 19:37
Vanaf de eerste keer dat we gingen wandelen hebben we de kinderen allbei een rugzakje gegeven. Daar zaten hun eigen broodjes in. Zo leerden ze dat ze altijd een rugzak meemoeten nemen. De andere dingen gingen natuurlijk in onze rugzakken. En ieder jaar ging er meer in. En tegenwoordig is het zo, dat ik de lichtste rugzak heb als we een dagtocht maken. (hè,hè, eindelijk)
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[33]