Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:618)

Forum - Reacties

Regent het altijd in Oostenrijk?
Geplaatst door: didi , Datum: 21.02.2006 09:14
Wij willen graag naar Oostenrijk op vakantie met de vouwwagen, maar hebben bij het inlezen de indruk gekregen dat het heel veel regent.
Ik begrijp dat niemand het weer kan voorspellen en ook dat Oostenrijk een mooie natuur heeft, vriendelijke mensen enz. Maar wij vinden het allerbelangrijkst dat het droog is met lekkere temperaturen. Gaat dit normaal gesproken lukken in Oostenrijk? Waar is de kans op mooi weer het grootst en waar is die het kleinst?
BVD
Geplaatst door: gerritje , Datum: 21.02.2006 13:18
wij zijn al vele malen naar oostenrijk toegeweest maar hebben altijd wel een paar dagen regen op de vakantie. en dat zijn dan vaak flinke plensbuien.

moet wel zeggen dat het nooit langer dan 3 a4 dag slecht is en knapt dan ook wel weer op. maar echt vast weer nog niet meegemaakt.
Geplaatst door: Peter , Datum: 21.02.2006 17:00
Wij gaan iedere zomer wel 1 of 2 keer naar OOstenrijk. Altijd in de maanden mei/juni of augustus/september. In de 25 jaar dat wij nu gaan heb ik altijd wel een dag regen of een dag of 3 minder weer echter een verregende vakantie heb ik in de 25 jaar slecht 1 keer meegemaakt. Trek uit bovenstaande zelf maar je conclusie of Oostenrijk een geschikt vakantieland voor je is.
Geplaatst door: daantje , Datum: 21.02.2006 19:10
Wij gaan al jaren naar Oostenrijk en we hebben nog nooit een regenvakantie gehad. Wel is het zo dat het 's avonds of 's nachts vaak regent, met of zonder onweer, maar meestal is het dan de volgende morgen weer mooi weer. Soms is het weer een paar dagen van slag maar dit duurt nooit zo lang. Bovendien is het weer in Karinthie iets stabieler dan in Tirol.Zo'n nachtelijke regenbui heeft ook z'n voordelen want het is er namelijk niet stoffig of dor,nee de natuur is daar prachtig groen. Heerlijk vakantieland!!
Geplaatst door: jolanda , Datum: 21.02.2006 19:43
wij gaan ook al "eeuwen"naar Oostenrijk.
We hebben 1x een totaal verregende vakantie gehad aan de Plansee.
We zijn toen na 10 dagen veeeeel regen gevlucht en hebben erna nog 2 weken aan de Rijn in DTL nog super mooi weer gehad.
Verder hebben wij praktisch altijd super mooi weer gehad!!!
Wij gaan altijd laatste week van juli en 2 weken van augustus.
Diverse gebieden zijn we geweest en altijd mooi weer.
Natuurlijk wel eens een middag/avondje regen of soms een dag maar erna altijd weer goed. In ieder geval nooit dagen achter elkaar.
Soms wel dagelijks rond een bepaalde tijd een flinke bui en erna weer goed. Hangt van de omgeving af.
Wij hebben ook wel eens meegemaakt dat onze buren veel regen hebben gehad en wij totaal niets terwijl we amper 2 dalen van elkaar af zaten.
Dsu het is ook vaak per dal verschillend en per gebied.
Westelijk van Oostenrijk is het meer regengevoelig, kan ik niet wetenschappelijk weerleggen maar doe ik nu even gevoelsmatig.
Karinthie vanzelfsprekend warm en droog.
Dan het gebied zuidelijk van Tirol aan de zuidkant van de Alpen zit je ook altijd goed.
Nogmaals in het ene dal kan het slecht zijn en in het andere dal schijnt de zon.
We hebben ook meegemaakt dat het eens een echt slechte dag was en dat wij toch met de bergbaan naar boven gingen om te wandelen.
Boven moesten we ons insmeren met zonnebrand en vermoeid en verkleurd kwamen we op een natte camping terug.
Daar had het de hele dag geregend, de wolken bleven in het dal hangen maar erboven was het dus stralend weer!!
Natuurlijk is Oostenrijk voor slecht weer gevoeliger als het in heel Europa slecht weer is zoals afgelopen zomer. Dan is het in Oostenrijk inderdaad veel regen. Maar nogmaals ook hier moet je geluk hebben met hoe het dal is en of de wolken blijven hangen of kunnen wegdrijven (ivm wind)
De natuur en de vriendelijkheid van de mensen maakt zeer veel goed.
En ja vaak is het sávonds eerder koud, dus wel een broek en trui aan.
Het is dan niet echt zwoel zoals in de "warme"landen.
Maar s'avonds kun je dan wel met een heerlijke temperatuur slapen en ligt je niet te drijven in je bed.
Succes met je keuze en hopelijk heb ik je een beetje kunnen overtuigen van het prachtweer in het prachtige land Oostenrijk.

Geplaatst door: Lenny , Datum: 24.02.2006 11:59
Nee,'s winters sneeuwt het.grapje!Jaren geleden gingen wij altijd zomers naar Oostenrijk en ja,wij hadden altijd wel een paar dagen(flinke)regen,maar als het zonnetje eenmaal doorkomt is en blijft het een schitterd land.
Geplaatst door: luc , Datum: 26.02.2006 19:13
Wij hebben zelfs in juni al in de sneeuw gelopen op beperkte hoogte !! Verder alle dagen regen, maar toch niet koud.
Geplaatst door: anneke , Datum: 26.02.2006 20:54
wij zijn al heel wat jaartjes in september geweest om te wandelen,altijd mooi weer getroffen. afgelopen zomer zijn we met de caravan naar fieberbrun geweest,daarhadden we op 7 juni om 12 uur smiddags 6 !!! graden. we zijn naar het inntal gegaan, prachtig weer, zo zie je maar, het verschilt per regio
Geplaatst door: Teun , Datum: 27.02.2006 08:45
Vorig jaar (2005) waren we in Karinthie, aan de Weissensee.
Alleen 's nachts af en toe regen maar overdag prachtig weer en erg warm terwijl het op veel andere plaatsen in Europa, en ook in Oostenrijk slecht weer was.
Toen we weg gingen en we gingen was het bloedheet, maar we waren net door de tunnel naar het noorden en het was kil en nat.
Dus, ik zou voor de meste zekerheid voor mooi weer wel naar Karinthie gaan.

Groeten Teun
Geplaatst door: anja , Datum: 28.02.2006 16:21
Wij gaan al jaren naar Oostenrijk, maar we hebben nog nooit een verregende vakantie gehad. Vorig jaar voor het eerst Karinthië, maar het was daar ook een slecht(lees:nat) jaar. We hebben toen best wel veel regen gehad en ook erg veel kou.
We hopen dit jaar weer te gaan en nu hopen we op mooier weer, want dit scheen daar ook uitzonderlijk te zijn volgens de campingbaas. Het was inderdaad zo dat toen we de Felbertauerntunnel uitkwamen om de terugweg de temperatuur met graden naar beneden ging.
Overigens is Oostenrijk een prachtig land!
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[21]