Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:1262)

Forum - Reacties

Lastig voor ons.
Geplaatst door: fam uit Baarn , Datum: 02.09.2011 16:21
Beste mensen. wij zijn nu drie jaar achter elkaar, naar Frankrijk op vakantie geweest met de caravan. We weten ook niet beter, om eerlijk te zijn. Wel hebben wij altijd gekozen voor campings waar nachtrust ook gerespecteerd wordt. en ruime plekken met wat privacy. Dat was altijd lastig zoeken. maar nu een nieuw land? waar we nog nooit geweest zijn? dus willen wij graag een beroep op mensen doen die het land goed kennen.
We zijn met twee kleine kindjes niet echt veelveeleisend, denk ik
.

ruime plekken, rust, uitzicht, water in de kindjes kunnen spelen,
misschien plekje voor papa en zoontje om te vissen.

Geen animatie, geen disco A,U,B

Wie heeft de goude tip?
Geplaatst door: anke , Datum: 04.09.2011 21:12
Dag familie!
Wij zijn afgelopen zomer op deze camping geweest:
http://www.waldcamping.com/

weliswaar geen Oostenrijk maar Zuid Tirol.
We hadden plaatsnummer 2 op de camping. Heerlijk ruim en vrij uitzicht op de appelgaarden en de omringende bergen. Heerlijk binnenzwembad voor kinderen. Prachtig sanitair, wij hadden een huurbadkamer, zalig. Vanaf deze plek 25 meter lopen en absoluut geen hinder van. Het zwembad ook op kleine loopafstand van de kampeerplaats en broodjes kon je 's morgens in het winkeltje kopen. Op loopafstand van een aardig dorp en in een heerlijke omgeving. Over het algemeen heerlijk warme zomers.
Succes!
Geplaatst door: fam uit Baarn , Datum: 12.09.2011 18:57
Niemand verder? zijn toch wel meer mensen met ervaring?
Geplaatst door: peter , Datum: 13.09.2011 19:37
Hoi famlie,

Wat de een geweldig vindt, vindt een ander maar niks. Gelukkig heeft niemand de zelfde smaak anders zou het behoorlijk druk worden op bepaalde campings. Wij zijn nogal gecharmeerd van camping Mentl aan de Ossiachersee. Voor ons een mooie camping met niet te veel plaatsen, rond de 150. In Oostenrijk zijn de plekken niet groot, maar wij kunnen onze grote vouwwagen met gemak kwijt. De camping ligt aan de Ossiachersee met een leuk strandtje en een mooie ligwei. Op de camping is weinig animatie een keer per week googelaar of poppenkast. In de omgeving is veel te doen met de Karinthiekaart. Om 10 uur is het echtnachtrust en anders komt opa duidelijk maken wat de camping regels zijn. Ook wil het weer hier meestal wat mooier zijn dan in de westelijke bundeslander. Veel succes
Geplaatst door: Fam uit Baarn , Datum: 14.09.2011 15:09
Peter. helemaal mee eens. daarom is het ook best lastig.
maar erg bedankt voor de tip.
Geplaatst door: ivo , Datum: 17.09.2011 18:02
Lastig,

Met die twee kleintjes, wat wil je dat er voor voorzieningen voor hen zijn? Als er iets te doen is heb je in oostenrijk vaak ook direct animatie, en als je dat niet wil is er maar weinig te vinden op kampeer gebied.
wij hebben vorig jaar op een geweldig leuke, goedkope kleine camping gestaan, maar daar was echt helemaal niets voor kinderen te doen. ( Karintie)
Misschien is een camping net over de grens in italie wat, vahrner see, bij een meetje, met speelplaatsje. Moet je alleen op de grote van eventuele caravan letten, de tunnel ( niet te vermijden) naar de camping is niet zo heel groot, afmetingen staan op website camping.
Camping edelweis in het stubai tal is ook rustig, net zoals de camping bij de grossglockner maar op deze campings is weinig voor kinderen te doen,op edelweis mochten de kinderen bv niet voetballen, verder veel nattigheid ( dauw, mist, regen). Persoonlijk hebben wij ervoor gekozen niet meer naar Oostenrijk te gaan omdat het daar meer regent dan in Zuid Frankrijk.
In Karintie heb je diverse campings voor kinderen,oa eentje met een klein eigen meertje, die heeft helaas voor jou wel wat animatie. (rosental roz weet schrijfwijze niet precies). In dit gebied ook iets minder regen kans! Als je echt kiest voor Oostenrijk zou ik denk ik voor Rozental gaan (andere forummers die weten hoe het met de nachtrust daar zit, ik ken hem alleen van horen zeggen?
Geplaatst door: peter , Datum: 17.09.2011 18:48
Hoi Ivo,

Ik ben het niet met je eens over het weer in Karinthie. Misschien omdat jullie te dicht bij het Tauerngebergte zaten, maar wij hebben hele ander ervaringen met het weer in Karinthie. Wij hebben nu voor het zesde jaar onze vakantie aan de Osiachersee doorgebracht en dit was het eerste jaar dat het weer minder stabiel was. Maar de korte broek is niet vervangen door de verlengde versie en wij hebben alle dagen buiten gegeten.


Groet

Peter
Geplaatst door: ivo , Datum: 17.09.2011 21:13
Wij blijven nooit op 1 camping, hebben gedurende de tijd dat wij in Karintie waren ( 10 dagen) op meerdere campings gestaan, enhet regende op alle campings. Zuid Frankrijk is droger, dat zie je al aan de begroeiing, dor in Zuid frankrijk , groen in Oostenrijk.
Geplaatst door: caravaner , Datum: 18.09.2011 14:51
Wij zijn in Oostenrijk 2x naar de Ossiachersee geweest 1x camping Jodl en op de Terrassencamping, deze camping is groter. De toegang naar het het meer is op beide campings goed om te zwemmen ook voor de kinderen en langzaam aflopend en er is een strandje. Verder zou ik jullie aanraden om een karntencard aan te schaffen,deze geeft korting bij diverse uitstapjes(zie website) Bij mijn weten kun je op de Terrassencamping vissen met een visvergunning. Oostenrijk is anders dan Frankrijk en heeft b.v. ook de middagrust dan kan je niet de camping op of af met je auto ook zo met de nachtrust,ze zijn hier veel strenger mee dan in Frankrijk is onze mening.
Geplaatst door: Jantine , Datum: 19.09.2011 11:17
camping Glinzner aan de Afritzersee is wellicht wat. Een kleine camping, met redelijke plaatsen (oostenrijk heeft wel altijd van die 'nette' laantjes en het is niet zoals in Frankrijk). Direkt aan het meer met een klein strandje en vissen is super. Onze zoon van 9 heeft uren gevist en heel veel gevangen (wel kleine visjes, maar dat is voor een kind prima. Overigens heb ik gezien dat de echte sportvissers er vissen van zo'n 30 kg uithalen!). Geen animatie oid, avondrust en een heerlijk goed en goedkoop restaurant. De camping ligt heel centraal tov. heel veel leuke activiteiten (kabelbanen, wandelen door kloof, wildpark, etc.) die je met de Kärntencard kunt doen. Een prachtig gebied!
Geplaatst door: pim , Datum: 21.09.2011 16:44
Ook wij zijn na vele jaren Z-Frankrijk eens een keer naar Karinthië geweest, camping Mentl Ossiachersee. Zie bericht van dhr Peter. Weinig aan toe te voegen, veel is al geschreven. Andere ervaring is altijd leuk. Idd was zomer 2011 kwa weer niet helemaal je-van-het maar heb de lange broek niet aangehad. Op de site van de camping kan je de plattegrond aanklikken en vervolgens zien welke plek welke grootte heeft. Dit kan per plek aanzienlijk verschillen. Ik vind zelf dat eigen ervaring de beste mening geeft. Je moet het gewoon doen ! Zelf zijn we positief over camping Mentl en Karinthië in het algemeen.
Geplaatst door: Jeroen , Datum: 28.09.2011 15:36
Houdt rekening met minder weer als je Zuid-Frankrijk bent gewend.
Wij waren 3 jaar geleden een keer naar Oostenrijk. Het is een mooi land (al zijn de Alpen in Frankrijk mooier), maar we hebben 2 weken verschrikkelijk weer gehad.
Daarnaast is Frankrijk zo groot, je hebt vast nog vele delen niet gehad.
Geplaatst door: peter , Datum: 01.10.2011 18:01
Hoi Jeroen,

En waar zat je in Oostenrijk toen je zo'n slecht weer gehad hebt. Oostenrijk is zo groot
Geplaatst door: Jeroen , Datum: 04.10.2011 15:51
Hallo, wij zaten toen in Karinthie (zuidelijke deel van Oostenrijk)
Geplaatst door: nicole , Datum: 06.10.2011 10:08
wij zijn jaren naar frankrijk geweest met de kinderen. nu zijn we al 2 jaar naar karinthie ( camping am waldbad )geweest en volgend jaar weer.
kijk eens op hun site.
voor ons geen frankrijk meer.
ja ik weet de plaatsen zijn groter in frankrijk en het weer is stabieler en vaak toch wat warmer maar ondanks dat gaat ons hart toch zeker naar oostenrijk.
so what als het eens een dag wat minder weer is , er zijn genoeg andere dingen te doen.
en voor ons zijn de plaatsen groot genoeg....
en ik kan van alles noemen wat wij fijner vinden als in frankrijk...
misschien gewoon een keer proberen?
vind je oostenrijk niks dan het jaar er op gewoon weer naar frankrijk.
een fijne vakantie moet je toch zelf maken waar ter wereld je ook bent!
Geplaatst door: peter , Datum: 06.10.2011 21:50
Hoi Jeroen, Wij komen nu voor het zesde jaar in Karinthie en verblijven er dan 3 weken. Wel eens en mindre dag gehad, maar twee weken slecht weer hebben wij niet gezien.

Groet,

peter
Geplaatst door: nicole , Datum: 07.10.2011 08:11
klopt wat jij zegt Peter dat er af en toe een mindere dag is maar idd geen 2 weken.
ik ben het helemaal met je eens!
Geplaatst door: Esther , Datum: 07.10.2011 11:18
2 keer naar Oostenrijk 2.5 week geweest.
De eerste keer redelijk weer gehad, niet zoals Zuid-Frankrijk natuurlijk, maar wel rond de 20-25 graden. Verder wel vaak een bui gehad...maar ach dat weet je als je in Oostenrijk zit.
2de keer was wel erg regenachtig, voor ons dus een reden om niet meer naar Oostenrijk te gaan.
Vind Frankrijk persoonlijk ook meer sfeer hebben.
Geplaatst door: Lut , Datum: 24.10.2011 23:09
Misschien weet ik een plekje voor u in Oostenrijk. Ook in Karinthië aan de Ossiachersee op camping Plörz. Een rustige camping gelegen naast camping Mentl en de drukke camping Berghof. Wij vonden het zalig op camping Plorz .Zeer vriendelijk uitbater altijd goed gezind en ze willen er alles aan doen dat je een fijne vakantie hebt. Je mag zelf een mooie plek uitzoeken bij aankomst en je mag er gerust in zijn dat je een mooi plek vind, de camping staat zelden propvol en geeft een ruim gevoel.Wij hadden vorige zomer een plek van 120m².De zee is vlakbij en bereikbaar met een trapje naar beneden ( heel goed te doen met kinderen) daar heb je een ligweide ( niet groot maar altijd plaats omdat de camping klein is) en een aanlegsteiger waar ze op zaten te vissen.Het water is vooraan maar 50 cm diep en dus voor kindjes onder toezicht perfect. Verder wordt het dan wel veel dieper.Geen zwembad aanwezig maar niet gemist door het fijne meer.Er is een ruimte waar een TV staat en er boeken en spelletjes liggen. Je mag van die ruimte gebruik maken met u kinderen.Het sanitair is er kraaknet ,en ruim voldoende. Verder een hele hoek met speelgoed voor de kindjes zoals fietsje, karretjes, tractor, blokken e n z. Ook een speeltuintje op het terrein. Je kan er brood bestellen en er zijn folders aanwezig voor leuke uitstappen in de omgeving waar heel veel te doen en te zien is. Je zal daar tijd te kort voor hebben.Een boottocht op het meer waar je zit en naar het kasteel waar de roofvogels om je hoofd vliegen of naar de apenberg , te veel om op te noemen en vlakbij.Er is geen animatie en geen disco. Op 300 meter heb je een spar winkel en er zijn vele grote supermarkten in de buurt ( 10 minuten rijden )Op 5 minuten wandelen heb je een gasthof ( zelfde uitbater) waar je gratis gebruik mag maken van de ligweide met privé stand .Daar is heel veel plaats voor een dagje aan het meer. Je kan daar ook voor normale prijzen heel goed eten ook met kinderen. Het is er eenvoudig maar goed, mooi overdekt terras met zicht op de zee. Ze hebben er ook heerlijke ijsjes en pannenkoeken met ijs. Verder nog restaurants in de directe omgeving. Misschien een nadeel voor jullie , op de camping zijn er vele kampeerders met honden.Maar omdat je er veel ruimte hebt en de straatjes tussen de plekken best breed zijn heb je er weinig last van. Wij hebben er deze zomer 12 dagen gestaan met onze 2 hondjes en maar 1 dagje minder weer gehad.Veel zon gehad en een zalige vakantie gehad.
Geplaatst door: Piet , Datum: 13.08.2014 22:31
Jullie klinken als mensen die altijd tegenwind hebben ;-)))
TIP: DENK AAN JE TENT

Greetz, Pietjuh
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[8]