Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:1253)

Forum - Reacties

camping voor autistische kinderen gezocht
Geplaatst door: yes976 , Datum: 05.07.2011 11:43
Wij zijn op zoek naar een camping in Oostenrijk in mooie omgeving voor in augustus voor gezin met 3 kinderen van 3,5, 7 jaar oud. Tirol/Karinthie.Waar ook onze kinderen en vader met autisme vakantie kunnen vieren.
Dat wil dus zeggen rustige, niet te grote camping in mooie omgeving. 's Avonds rustig.Kinderanimatie mag wel.Bij voorkeur met zwembad/speeltuin.Niet hutjemutje vol en lange wachtrijen bij sanitair.
Het is de balans tussen activiteiten ondernemen en momenten van rust.Goede service en begrip voor de situatie vinden wij erg belangrijk.
Wie heeft er goede tips?
Geplaatst door: Lut , Datum: 05.07.2011 21:08
Misschien is camping Plorz in Villach wel iets voor jullie. http://www.ploerz.at/

Een eenvoudige camping maar alles is aanwezig wat je nodig hebt. Geen toeters en bellen. Enkele speeltuigen voor de kinderen.Zwemmen in het meer ( geen zwembad).Op 500 meter verder heeft de eigenaar een gasthof met mooi stand aan het meer, hier mag je ook gebruik van maken. Animatie is er ook niet.Wij gaan hier ook naar toe omdat we van rust houden en graag wat meer ruimte hebben.Wij houden niet van die drukke campings waar het nooit stil is.
Geplaatst door: Janet , Datum: 06.07.2011 13:03
Camping Juritz in Feistritz in Rosental.
Kleine camping met speeltuin, (overdekbaar) zwembad en enige animatie. 'S avonds na 22.00 absolute stilte.
Wij zijn hier 3 jaar achtereen geweest.
Geplaatst door: Mieke , Datum: 22.07.2011 09:58
Wij hebben ook een dochter met een beperking (pdd-nos), waarvoor we gericht een kleinschalige camping zoeken. Bijkomend voordeel is dat we zelf ook niet van megacampings houden...
Wij gaan dit jaar naar Wiesencamping Marhof in Dobrollach. Nog nooit eerder geweest, maar staat al lang op mijn verlanglijstje.
Ongeveer 80 standplaatsen, zwembad (niet groot), trampoline, skelters gratis te gebruiken. Geen animatie.
1 km van de Faakersee, rust en toch alles in de buurt wat je nodig hebt. Ik wens je een fijne vakantie, ik weet dat het niet gemakkelijk is, maar dat is het thuis ook niet!
p.s. Ook de moeite waard is Camping Juritz in Feistritz im Rosental; mooi gelegen, zwembad en trampoline.
Geplaatst door: yes976 , Datum: 23.07.2011 21:08
Bedankt voor het meedenken en jullie reacties
We hebben uiteindelijk gekozen voor camping Wohlfulcamping Hell in Zillertal bij Fugen. Goede reviews en kleinschalig..wel een extra ruime plek gekozen, zowel de ruimte als privacy.
Inderdaad thuis of op vakantie, de beperking neem je niet weg, maar als 4 Assers in een gezin van 5, wil mama ook graag "vakantie".
Geplaatst door: Joost Huijbregts , Datum: 12.04.2012 12:09
Hallo allen,

Ondanks dit topic over het buitenland gaat, wil ik jullie toch op het volgende attenderen:

Aanstaand pinksterweekend openen wij een speciale (zorg)boerderijcamping in Riel (net onder Tilburg). Sinds 2005 begeleiden wij kinderen met een beperking binnen het autismespectrum individueel op onze boerderij, en deze tak wordt nou binnenkort dus uitgebreid met de camping. Voor veel meer informatie verwijs ik jullie graag naar onze website (www.vanhetzandeind.nl) en kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen (06-30573045).

In het kort over de camping:

- Prive sanitaire voorzieningen, biedt extra comfort, luxe en vooral structuur aan de kinderen
- Compleet omheind, voor een veiliger gevoel in geval van 'weglopertjes'
- Nieuwe speeltuin, met oa een schommel, vogelnestschommel, wip, glijbaan, klimrek, tafeltennistafel etc..
- Een camping echt tussen de dieren. Wij hebben vleesvee met een zeer rustig karakter, koe knuffelen / voeren, de boer helpen, alles is mogelijk in overleg.
- Een speciale dierenweide
- Omgeven in een agrarisch gebied, met veel bossen in de omgeving + Efteling, Beekse Bergen, Bobbiejaanland op korte afstand..
- In de zomer activiteiten voor de kinderen met een beperking als ook de brusjes.

Binnenkort willen wij grootschalig reclame gaan maken, maar dan is dit in ieder geval al een goed begin.

Voor alle duidelijkheid, onze boerderijcamping (16 plaatsen) heeft als doelgroep gezinnen met kinderen met een beperking. Echter is natuurlijk iedereen welkom, maar moet men weten dat er 'plus'-kinderen met alle voor- en nadelen aanwezig kunnen zijn.

Hopelijk graag tot ziens en zegt het voort!

Joost Huijbregts
Van 't Zandeind, Riel
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[15]