Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:1193)

Forum - Reacties

vouwwagen of caravan.
Geplaatst door: ® nicole , Datum: 23.08.2010 08:52
we hebben nu een caravan maar overwegen om een vouwwagen te kopen.
maar ik twijfel van wegen het weer.
we waren dit jaar voor het eerst in oostenrijk ipv van jaren frankrijk.
zo goed bevallen dat we volgend jaar weer naar oostenrijk gaan.
maar is een vouwwagen wel wat voor oostenrijk?
we hebben dit jaar wat slechtere dagen gehad met regen en dat het in de avond toch best wel koud was.
zo koud dat we van de voortent toch maar in de caravan tv gingen kijken.
hoe vinden jullie dat qua kou en regen om met een vouwwagen te gaan naar oostenrijk?
of zouden jullie toch maar met de caravan gaan?
wie heeft er ervaring mee?
Geplaatst door: Jannie , Datum: 23.08.2010 11:48
Vorig jaar met vouwagen naar karinthie geweest, prachtig weer gehad (25-30 graden). Maar we gaan ook wel eens in de meivakantie met de vouwwagen weg en dan kan het ook fris en nat zijn. Wij nemen dan een klein halogeenkacheltje mee voor in de voortent en ja, in een vouwwagen wordt alles wel sneller klammer als het maar blijft regenen natuurlijk. Verder qua temperatuur geen probleem.
Geplaatst door: Dirk , Datum: 23.08.2010 11:50
Oostenrijk is een megamooi land. Dat staat buiten alle discussie. Alleen spelen de weergoden niet altijd mee. dagtemperaturen van 12-14 graden en nacht temperaturen van enkele graden celsius zijn in de zomer geen uitzondering. Net zoals enkele dagen met veel regen. Dan wordt het in een vouwwagen al vlug klammig en kil. Bij zulke weersomstandigheden biedt een caravan altijd meer comfort. Even de verwarming op en gezellig binnen zitten. Wij hebben oostenrijk vroeger ook gedaan met vouwwagen , eenmaal schitterend weer ( vouwwagen-weer dus) eenmaal noodgedwongen gaan lopen ( in karinthie nog wel(juli!!!)) wegens aanhoudelijke regen en ijskoud weer. Doorgereden naar kroatie toen.Wij hebben thans een caravan en gaan volgend jaar voor het eerst in jaren terug naar oostenrijk of zwitserland.
Geplaatst door: wilma , Datum: 23.08.2010 13:36
Hallo Nicole,
Wij gaan nu al 4 jaar naar Karinthië,ook wij hebben een vouwwagen.Wij hebben het nog nooit te koud gehad maar inderdaad is het in Karinthie qua temperaturen beter te doen dan in andere delen van Oostenrijk. Neem eventueel een kacheltje mee en blaas er even wat warmte in en ja indien nodig trek 's avonds iets eerder een lange broek aan. Wat betreft het slapen, vinden we het juist prettiger dan die warme nachten in frankrijk.
Onze eerste week in Karinthië konden we in de korte broek blijven zitten tot we naar bed gingen. De overige twee weken toch in de loop van de avond maar iets aangetrokken.
Wij vinden het rijden met een vouwwagen een groter voordeel t.o.v. een caravan. Succes met je keuze.
Geplaatst door: Trudy , Datum: 24.08.2010 14:37
Wij waren dit jaar voor het eerst in Oostenrijk en waren blij dat we de caravan hadden. We hebben slecht weer gehad...het weer kan gewoon erg tegenvallen in Oostenrijk en het werd soms in de voortent koud en dan konden we ons verplaatsen in de caravan!
Wij hebben paar jaar geleden een vouwwagen gehad en als het keer regende was alles gelijk nat en vies. Met caravan is het allemaal iets handiger, al wordt de voortent ook natuurlijk vies als het regent..je kent het wel.
Wij gaan dus niet meer naar Oostenrijk, doe ons maar Zuid-Frankrijk, vinden wij gezelliger dan Oostenrijk en het weer is daar uiteraard beter.
Waarom zou je overigens een vouwwagen kopen als je al een caravan hebt? Veel harder kun je er ook niet meer rijden en het opzetten en afbreken duurt allemaal langer...Verder kun je met een caravan onderweg gemakkelijk overnachten.
Geplaatst door: Lizanne , Datum: 24.08.2010 18:13
Wij hadden altijd een caravan, maar wegens verhuizing hebben wij de caravan te koop gezet. Vervolgens wilden we het jaar erop weer kamperen en hebben wij gekozen voor een vouwwagen. De vouwwagen hebben we gelijk weer weg gedaan. Wij vinden het kamperen met een vouwwagen niet fijn, veel opzetwerk en afbreekwerk gehad....opzich niet erg, maar met caravan gaat alles sneller. Het rijden met een vouwwagen gaat misschien iets sneller (rijden ong. 110-120km/h met vouwwagen toen, met caravan rond 100-110km/h), maar het scheelt niet heel veel allemaal. Het rijden met een caravan is verder ook niet moeilijk. Wij zouden dus gewoon met de caravan blijven gaan!!
Geplaatst door: rockfire , Datum: 24.08.2010 21:14
Als je van plan bent om regelmatig de bergen op te zoeken (Oostenrijk, Zwitserland), dan geef ik jou het advies te kiezen voor een caravan. In de bergen kan je al snel koude nachten (soms vriestemperaturen) hebben, zeker als op grote hoogte staat. Wij zijn eerst een aantal maal met de tent geweest, en 's morgens was ons drinkwater in ijs omgetoverd, ook al was het overdag 25°. Bij minder weer, is het zeker aangenamer met de caravan.

Ook kan je sneller verplaatsen als het weer tegenvalt, zo zijn wij dit jaar na een aantal dagen slecht weer, door getrokken naar Italie voor de zon. Nadeel van de caravan, is dat je een zwaardere trekauto nodig hebt.
Geplaatst door: peter , Datum: 26.08.2010 21:31
Hoi Nicole,

Direct doen. In een vouwwagen heb je een zee van ruimte. Wij hebben onze vouwwagen nu 7 jaar. De eerste jaren zijn wij naar Vorarlberg geweest en hebben daar op de Alpencamping gestaan. Best hoog gelegen. Wel nat geweest maar nooit koud gehad. De laatste vijf jaar staan wij In Karinthie, heerlijke temperaturen en 's avonds koelt het lekker af. Zijn net twee weken terug en hebben van de drie weken twee keer een middag regen gehad.

In het voorjaar hebben wij in Nederland gecampeerd en dan is het frisser, maar met een kacheltje heb je het zo warm.

Veel succes bij jullie beslissing

Peter
Geplaatst door: Henk , Datum: 26.08.2010 21:40
Ik zou het niet doen!
Wij hebben zelf een vouwwagen gehad, altijd met plezier ermee gekampeerd hoor, maar met caravan is toch fijner en gemakkelijker!
Je hebt nu toch de caravan en die zou ik dan ook zeker houden. Een vouwwagen is toch iets meer behelpen dan een caravan en je moet veel opzetten en afbreken.
Wij hebben ervaring met het rijden met een vouwwagen en caravan en ik eerlijk zeggen het meer zicht dat je hebt is fijner om te rijden, maar de caravan ligt er veel stabieler achter en je rijdt met een vouwwagen niet veel harder dan met caravan. Misschien zelf ook wel gemerkt? Je haalt ook wel eens met je caravan een auto-vouwwagen combinatie in.
Succes met de keuze.
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[64]