Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:1143)

Forum - Reacties

Weersomstandigheden in Zillertal in juli/augustus
Geplaatst door: Harold , Datum: 06.01.2010 23:38
Wij gaan dit jaar voor het eerst kamperen waarschijnlijk. De tent en spullen moeten nog gekocht worden. Nou wilden we eerst in Noord Italie gaan, maar nou is ons oog gevallen op een camping in het Zillertal in Oostenrijk.

Wat ons echter nog een beetje tegenhoudt is het weer. Noord Italie is normaal gesproken wel zonnig en warm. Maar we zijn zo bang dat Oostenrijk regenachtig gaat worden met veel minder zon dan dat we eigelijk zouden willen. Is dit een terechte angst? Hoe is het weer daar normaal gesproken?
Geplaatst door: jan , Datum: 07.01.2010 15:53
Hallo! Het weer kan idd spelbreker zijn in Oostenrijk. Maar het is wel vaak snel weer opgeknapt. Kijk eens op de site van onze vrienden www.peterenemmy.nl
Daar kunt u per vakantie zien hoe het weer was en dan ook in het Zillertal.
Ps welke camping heeft u uitgekozen?
Geplaatst door: rockfire , Datum: 07.01.2010 18:15
Oostenrijk valt in de zomer best mee van weer. Hou er echter rekening mee dat dit berggebied is, en dat je wel eens af te rekenen kan krijgen met regenbui (of sneeuw op grote hoogte).

Je kan natuurlijk ook voor Karintie kiezen dat is wat verder Oostenrijk (naar Italie toe), en daar heb je in de zomer meer de weersomstandigheden van Noord-Italie.
Geplaatst door: Harold , Datum: 08.01.2010 11:33
We hebben gekozen voor Camping Aufenfeld. Ziet er wel erg mooi uit. Hebben gekozen voor een luxe sta-plek. Het zal onze eerste camping ervaring met een tent worden. Bedoeling is een Bardani Villanova 400 aan te schaffen.
Geplaatst door: ® Karin , Datum: 10.01.2010 12:25
Mijn zoon is vorig jaar op die camping geweest en had er prachtig weer, het is ook een kwestie van geluk hebben.
In Frankrijk is de Ardeche ook meestal mooi weer maar ook daar komt het wel eens een koude of natte periode voor, dus je kunt het nooit echt voorspellen.
Camping is volgens mijn zoon erg mooi en gezellig.
Karin
Geplaatst door: Jeroen , Datum: 12.01.2010 09:39
Wij zijn in 2008 2 weken in het zillertal geweest. Meeste dagen mooi weer gehad, maar er zat ook wel eens een dagje slecht weer bij. Het zillertal biedt zeer veel wandel mogelijkheden (ook veel liften) en verder wat leuke dorpjes. Dat is zeker een aanrader.

De ervaring leert dat het in de bergen snel kan omslaan, maar meestal als het gebeurt, dan gebeurt dit tegen het eind van de dag. Wij hebben een grote tent met vaste kuip en hebben daar zeker plezier van gehad. Het kan ook nog wel eens gaan hagelen. Dan heb je profijt van een stevige katoenen tent. We hebben wel eens een nijlon tentje gezien die na een hagelbui in reepjes gescheurd was. Ook caravans hadden schade, maar onze katoenen pyramide gaf geen krimp.

Alvast veel plezier in het Zillertal gewenst. Ik kan me niet voorstellen dat het tegenvalt, als het weer mee wil werken (en dat lukt meestal wel!)
Geplaatst door: ® austria.info , Datum: 14.01.2010 12:59
Hallo Harold,
het Zillertal heeft een gematigd klimaat. In de zomer is het meestal lekker warm, niet te heet.
De meeste Zonnenuren zijn in Juni enj Juli, regen komt natuurlijk voor, maar het is niet echt vaak.
En inderdaad, het weer in de bergen is altijd een beetje verradelijk, maar ik zou niet bang zijn voor een verregende vakantie.
Wanneer gaan jullie?
Geplaatst door: Harold , Datum: 14.01.2010 23:19
We gaan laatste 2 weken van juli en de eerste paar dagen van augustus (in totaal 17 nachten). Moeten toch zeker wat mooie dagen tussenzitten.
Geplaatst door: Lut , Datum: 09.02.2010 22:12
Van de 17 dagen zal je ongeveer 5 tot 7 dagen minder goed weer hebben, het kan behoorlijk warm zijn in Oostenrijk maar als het begint te regenen zit je er soms ook een dagje of 2 ,3 mee.Vorige zomer eind juli begin augustus 14 nachten in de omgeving van zillertal gestaan.Van de 14 dagen 4 dagen stront weer gehad met veel regen en mist.Ongeveer 7 dagen hoog zomer met temperaturen tot 28 graden en de rest zowat bewolking en af en toe een zonnetje met 22 graden.Veel plezier en voorzie je erop dat je enkele dagen slecht weer zal hebben, dan kan het alleen maar meevallen.Al vele jaren daar op vakantie geweest en het valt gewoonlijk wel mee.Vaak mooi weer maar vaak ook wat regendagen erbij.
Geplaatst door: daphne , Datum: 11.02.2010 13:14
In 2004, 2005 en 2006 zijn we ook bij Aufenfeld geweest. Iedere keer maar één week. In 2004 was het heel erg warm, in 2005 hadden 3 dagen koud en regen en de na die 3 dagen sloeg het weer om en werd het heel erg warm. In 2006 precies hetzelfde als in 2005.

Dit jaar gaan we weer een keer één week en daarna gaan we verder om 2 weken in Istrië te verblijven. Dit doen we omdat we zo verzekerd zijn van mooi weer, maar voor de kinderen (tieners) is Aufenfeld te leuk om aan voorbij te rijden. De vorige vakanties hebben we met Hongarije en Italië gecombineerd.
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[48]