Gebruiker:  Login

Reageer op dit onderwerp (nr:1141)

Forum - Reacties

leuke informele camping in leuke omgeving
Geplaatst door: Susan , Datum: 05.01.2010 11:34
Wij zouden dit jaar heel graag naar Oostenrijk gaan maar zijn hier niet bekend. Wat is een leuke streek waar veel te doen/zien is voor kinderen in de leeftijd van 6 - 10 jaar? Ook zijn we nog op zoek naar een camping. Ik heb het idee dat de campings in Oostenrijk voornamelijk straatjes campings zijn met bloembakken en dat zoeken we nou net niet! We willen graag een informele camping waar wel genoeg te doen is voor de kinderen maar dan meer in de trand van kampvuurtje, voetbaltoernooi, speurtocht etc. Dus geen kinderdisco, knutselmiddagen etc. Tevens is een zwembad wel een grote pré! Wie helpt?!
Geplaatst door: Wilma , Datum: 05.01.2010 11:57
Onze voorkeur gaat uit naar Karinthië, over het algemeen is het weer in het zuiden van Karinthië goed. Met de Kaerntencard kun je vele leuke uitstapjes maken, wat ook voor de kinderen erg leuk is. Wij zijn op camping Mentl aan de Ossiachersee geweest, heeft welliswaar geen zwembad, maar het zwemmen in de Ossiachersee en de watertrampoline vonden onze kinderen geweldig. Ook zijn wij op Rosental Roz ( ligt wat zuidelijker onder Klagenfurt) geweest en gaan er deze zomer wederom naar toe. Ze hebben geen afgebakende plekken en bloembakken, zoals je in je vraag omschreef. Hier ook geen zwembad, maar wel een mooi zwemmeertje met glijbaan, gelegen in het midden van de camping. Er is voor iedereen wel wat leuks te doen. Vooral het klimmen in de klimpaal vonden onze meiden helemaal geweldig. Broodjes bakken boven een kampvuur, handboogschieten, spooktochten, activiteiten op het water, voetballen, volleyballen etc.
Ik raad jullie aan om eerst eens uit te zoeken waar je heen wilt, kijk dan eens bij de meningen van de campings in de desbetreffende streek.
Een vakantie in deze prachtige omgeving (karinthië) kan ik alleen maar aanraden.
Succes met het vinden van de camping die aan jullie eisen voldoet.
Geplaatst door: Corine , Datum: 09.01.2010 21:10
Hallo,

Zo'n soort camping zoeken wij ook maar dan liever nog niet aan een meer. Onze kinderen zijn 2 en 5 komende zomer. En zeker die van 2 is erg ondernemend en hij is echt watergek.

Ik zoek dus eigenlijk zo'n soort camping maar dan niet aan een meer.

Ik weet trouwens niet hoe die camping heet maar afgelopen jaar waren er mensen die eerst aan de ossiacher see hadden gezeten en toen bij ons am waldbad maar die waren erg tevreden over die camping aan de ossiacer see.

Groetjes Corine
Geplaatst door: ® austria.info , Datum: 14.01.2010 13:08
Hallo Susan,
Er zijn veel regios in Oostenrijk die heel kindvriendelijk zijn,
en er er is veel aanbod wat campings aangaat. Drukke campings waar veel georganiseerd word,
maar ook kleinere gezellige natuurcampings.
Wat zoek je precies? Wil je aan een meer zitten of hoef dat niet persé? Heb je een voorkeur voor een bepaalde regio? een aantal gebieden die leuk voor kinderen zijn onder andere:
Wilder Kaiser (Scheffau, Ellmau, Söll) in Tirol, Achensee (Maurach, Pertisau) in Tirol, de verschillende meren in Karinthie( Ossiachersee, Millstättersee, Faaker See etc), Montafon en Brannertal in Vorarlberg, Salzkammergut (meren gebied in Salzburg, Steiermark, Oberösterreich), en het Saalachtal (Lofer, Unken) in Salzburgerland.
Wat ook erg leuk is mischien camperen op of bij een boerderij.
Het ligt er een beetje aan wat voor wensen je hebt.

Mocht je een campingkaart of algemene zomer informatie willen ontvangen, dan stuur toch een mailtje aan het oostenrijks toeristenburo: vakantie@austria.info
Geplaatst door: Paula Gouw , Datum: 15.01.2010 14:13
Hallo allemaal,

Wij hebben een kleine (35 plaatsen) boerencamping bezocht in Steiermarken (op de grens van Karinthie en Salzburgerland). Om de camping heen is veel land. Hierdoor kunnen kinderen heerlijk hun eigen gang gaan. Op deze camping is ook een afgesloten speeltuin voor de kleintjes. De eigenaren hebben zelf 2 kinderen van ongeveer 6 en 8 (exacte leeftijd weet ik niet meer). Verder is er een boerderij en 3 kamers die te huur zijn. Bij de camping is een klein restaurantje waar zelfgemaakte producten worden verkocht (spek, worst, appelsap, etc.). Op 5 minuten lopen is er een meertje waar veel jeugd naar toe gaat (met een klein badje extra voor de kleintjes), beachvolleybal, tennisbanen en een speeltuin. Het sanitair is erg schoon en de omgeving heerlijk om te wandelen en fietsen. Door de zuidelijke ligging is het weer hier vaak beter dan in het noorden van Oostenrijk (is onze ervaring). Verder zijn de eigenaren erg gastvrij en heeft de eigenaar zelfs geholpen met het plakken van mijn band. Voor de wintersport zijn wij zelfs terug geweest (niet om te kamperen deze keer, maar hebben wij een kamer gehuurd). Ik heb deze camping nog niet op deze site kunnen terugvinden (ik ga het gelijk aanmelden). Het webadres is www.pichlerpaul-urlaub.at (ze hebben een nederlandstalige website).
Veel vakantieplezier!
Geplaatst door: Susan , Datum: 20.01.2010 21:01
Iedereen erg bedankt voor de reacties! Ik vind het toch nog erg moeilijk iets uit te zoeken, want de campings in Oostenrijk zijn zeker niet zoals de campings in Frankrijk! Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom!
Geplaatst door: diana , Datum: 02.02.2010 15:25
Misschien camping Oberhasenberghof in Taxenbach. Dat ligt in het Salzburgerland. Ik ben er zelf nooit geweest maar heb er wel veel goeds over gehoord.
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)
Bezoekers online:[34]